sâmbătă, 8 iulie 2017

”În temnita am fost si ati venit la Mine”. (Mt.25.36) Grija Bisericii pentru cei întemnițați în penitenciarul din Bender

De hramul Bisericii Sf. Ioan Botezătorul, din penitenciarul Bender, părintele responsabil Teodor Codița din satul Gura Bîcului, rl Anenii Noi, dimpreună cu alți slujitori, au săvîrșit Sfînta Liturghie pentru deținuți, oferindu-le posibilitatea de a se spovedi și împărtăși.

Această ocazie de a se apropia mai mult de Dumnezeu în acest post, le-a întărit speranța și răbdarea ispășirii pedepsei. ”Astfel, cu gîndul la Dumnezeu, închisoarea ne devine o școală a eliberării din temnița păcatului, lucru cu greu de înțeles cînd ești în lume  liber cu adevărat”- a spus un deținut.
Din acest considerent porunca Mîntuitorului ne cere milă și față de ei, întrucît și ei au dreptul la o ȘANSĂ, oricît de gravă nu le-ar fi infracțiunea, iar Biserica este singura instituție care îi poate schimba în bine în această perioadă. De altfel cînd ies la libertate, o bună parte din ei la scurt timp, revin cu alte infracțiuni.
Diac. Ghenadie Valuța. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu