vineri, 14 octombrie 2016

Suicidul masiv din Moldova, îngrijorează pe unii ierarhi ai BOM. CIRCULARĂ PĂRINŢILOR PROTOPOPI ŞI CLERULUI EPISCOPIEI DE UNHGHENI ŞI NISPORENI

 Iubiți părinți slujitori ai Episcopiei noastre, 
Sfîrşitul fiecăruia dintre noi vine atunci cînd vrea Dumnezeu. Cei care au refuzat de bunăvoie la viața lor și și­au pus capăt zilelor, vor muri spre moartea lor veșnică. Din păcate, lipsa educației religioase în familie, face ca în ultimul timp, să avem tot mai multe astfel de cazuri cînd oamenii, în special tinerii recurg la sinucidere pentru a “scăpa de griji și de probleme”. Acest lucru se întîmplă de obicei din cauza că cei care hotărăsc să se sinucidă, nu cunosc adevărul și învățătura Bisericii despre sinucidere și nu conștientizează că este un mare păcat. 
În aceste condiții, cînd numărul cazurilor de sinucidere este în creștere, considerăm că este necesar de acordat o mai mare atenție acestei grave probleme.
Putem stopa această statistică negativă printr­-o lucrare de pastorație mai intensă în rîndul tinerilor, pentru că anume în rîndul lor se întîlnește cel mai des acest fenomen. 
Considerăm că prin lucrarea noastră de pastorație, fiecare creștin trebuie să cunoască învățătura Bisericii despre păcatul sinuciderii. Biserica Ortodoxă are responsabilitatea de a nu se ruga pentru cei care îşi iau viaţa. Ea a permis de­a lungul timpului oficializarea slujbelor religioase dor în cazul sinuciderilor în care s­a considerat că cei care au comis actele respective nu au fost în deplinătatea facultăţilor mintale.
 Ședința Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 27 iulie 2011, a aprobat o rînduială care cuprinde "rugăciuni de mîngîiere (consolare)" a celor care au avut sinucigaşi în familie. 
În acest context, îndemnăm toți preoții din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni să­și intensifice activitatea pastorală în rîndul tinerilor, dar și a vîrstnicilor, să încurajeze venirea acestora la Taina Spovedaniei și Împărtășaniei și să sădească în sufletele lor setea de viață în Hristos. 
De asemenea creștinii care au avut în familia lor astfel de situații nefaste, să se adreseze la sediul Episcopiei pentru a primi binecuvîntare de a se oficia aceste rugăciuni de mîngîiere. 
Dumnezeu să ne povățuiască pașii vieții noastre pe calea vieții bineplăcute Lui și să ne ferească de un astfel de păcat piezător de suflet.

                                                                                        + PETRU 
                                                             EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI 


Un comentariu:

  1. Buna ziua ma numesc Sophia Peter din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrajă numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare pentru că îl iubisem atât de mult. Așa că m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste de întoarcere asupra soțului meu și tocmai în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine plângând și cerându-mi iertarea. preotul jungunu l-a eliberat să știe cât de mult am iubit și l-am dorit înapoi. Și El a deschis, de asemenea, ochii pentru a imagina câtă dragoste avem în comun. Pe măsură ce scriu această mărturie acum sunt cea mai fericită femeie de pe pământ. Vreau să recomand această mare cască de vrăjă oricărui care are cu adevărat nevoie de o soluție urgentă pentru o distrugere a dragostei Trimiteți un e-mail la; drjungunusolutionspell@gmail.com. Sau Ce-Aplicați telefonul său.+2348032517618.

    RăspundețiȘtergere