miercuri, 15 iunie 2016

Apel repetat către MITROPOLITUL VLADIMIR la tema familiei. Rugăm să fim auziți și susținuți...

Bunul nostru păstor!  Pornind de la inaccesibilitatea d-tră din ultimul timp, dar și înțelegerile avute la tema  problemelor  FAMILIEI din Moldova, îndrăznim să ne adresăm  deja public, alături și de alți confrați, în speranța de a fi auziți.
Personal am primit mai multe adresări și propuneri din partea credincioșilor de rînd care spun că BOM în persoana Mitropoliei Moldovei ar putea face cu mult mai multe pentru a salva FAMILIA TRADIȚIONALĂ din Moldova de la colapsul în care a intrat.

Cu această problemă, precum și cu planuri concrete ne-am adresat de mai multe ori la dtră, avînd deja ca model de experiență bună în acest domeniu pe Episcopia de Ungheni și Nisporeni, iar mai nou și decizia vicariatului de Soroca de la ultima sa adunare.
Însă problema divorțurilor, migrației, violenței, propagandei homosexuale, suicidului, sărăciei, este întratît de gravă în familiile din Moldova, încît fără de o mobilizare masivă a populației de bunul simț,  sub aspect informativ-caritabil, nu vom avea nici viitor și nici Biserică vie. Iar acest lucru îl poate face doar Biserica din fiecare sat/oraș, în baza unui mecanizm PRO-FAMILIE  bine pus la punct.
 Altfel spus, Biserica noastră trebuie să se expună clar cu un plan pe marginea fiecărei probleme sus menționate.

Din propriile experiențe la nvel local, sînt convins că Biserica poate scoate instituția familiei tradiționale din situația creată. Este nevoie doar de voința conducerii Bisericii la scară largă pentru a face următoarele:

1.     Crearea unui sector sinodal anume pe domeniul familiei.
2.  Crearea consiliilor parohiale părintești și lucrul cu ei după modelul parohie-blagocinie-mitropolie.
3.   Crearea unei asociații PRO FAMILIE pe lîngă Biserică, pentru a forma juridic această ”armată” părintească.
4.     Elaborarea programelor de funcționare a mecanizmului PRO-FAMILIE
5.     Conlucrarea intensivă cu alte instituții internaționale sau de stat la tema familiei, ca Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății, etc.

Ținem să vă asigurăm de tot suportul nostru pentru a pune la cale reușită acest proiect.
Totodată, dorim să evidențiem poziția hotărîtă  a credincioșilor de a întreprinde în acestă vară toate măsurile posibile de spriginire/sensibilizare a Mitropoliei în acest sens.

Vă mulțumim!


Cu smerenie,  Diac. Ghenadie Valuța

Un comentariu:

  1. Buna ziua ma numesc Sophia Peter din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrajă numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare pentru că îl iubisem atât de mult. Așa că m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste de întoarcere asupra soțului meu și tocmai în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine plângând și cerându-mi iertarea. preotul jungunu l-a eliberat să știe cât de mult am iubit și l-am dorit înapoi. Și El a deschis, de asemenea, ochii pentru a imagina câtă dragoste avem în comun. Pe măsură ce scriu această mărturie acum sunt cea mai fericită femeie de pe pământ. Vreau să recomand această mare cască de vrăjă oricărui care are cu adevărat nevoie de o soluție urgentă pentru o distrugere a dragostei Trimiteți un e-mail la; drjungunusolutionspell@gmail.com. Sau Ce-Aplicați telefonul său.+2348032517618.

    RăspundețiȘtergere