marți, 13 octombrie 2015

Biserica prin BINEFACERE va cuceri lumea! O altă familie cu mulți copii ajutată de creștinii din Anenii Noi.


   Vocația Bisericii dintotdeauna a fost să ajute pe cei sărmani și săraci, în special familiile cu mulți copii, fiindcă astfel susținem darul vieții și viitorul acestui neam. Această grijă este un sfat al Domnulu Hristos: ”Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.”(Mt 5,7) și o poruncă biblică: ”   Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.” (Gal.6,20).
   De aceea, în condițiile sărăciei de astăzi,   Biserica din Anenii Noi se străduie să păstreze neîntreruptă această tradiție de ajutorare a nevoiașilor...
Cu acest prilej încă o familie cu 8 copii, dintre care 4 înfiați, pe lîngă celelalte ajutoare, a primit în dar o capră mulgătoare pentru a le asigura minimul din produsele lactate.
Anterior  o altă familie cu șase copii, după ce a fost îmbrăcată, cazată decent și alimentată din contul milei unor creștini binevoitori, a primit în dar o capră ca să rezolve grija zilnică a mamei.
Altădată, doi copii mici de 3 și 1 anișor, cu părinți rătăciți, lăsați în grija unei bunici nepăsătoare, în niște condiții de trai mizerabile, au fost botezați și plasați în centrul de zi, unde mai multe creștine s-au atașat față de ei ca niște mame adevărate, compensîndu-le astfel din dragostea maternă.
   Toate aceste cazuri arată că în orișice condiții, cînd nimeni nu are nevoie de tine,  doar Biserica mamă, în care am fost botezați, nu va uita niciodată, nici pe pămînt, nici în cer, de fii ei,  fiindcă asemenea fapte de milostenie aduc Harul bucuriei în suflet, în familii și te motivează să faci înzecit mai mult bine celor din jur, împrumutîndu-l astfel pe Dumnezeu, după Sf. Ioan Gură de Aur, care te va răsplăti cu siguranță la nevoie și  își va face milă de tine și de copii tăi.
Diac. Ghenadie Valuța

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu