joi, 25 iunie 2015

Peste 1000 de iscălituri întru susținerea adresării Mitropolitului Vladimir către Primarul degrevat Dorin Chirtoacă pentru stoparea concertelor deranjante din fața Catedralei Mitropolitne.

Scrisoarea ÎPS Mitropolit Vladimir adresată Primarului degrevat Dorin Chirtoacă cu privire la Scuarul Catedralei Mitropolitane, 
                                  Primar degrevat al mun. Chişinău,  Domnule Dorin Chirtoacă,
  În urma recentelor activităţi cultural-artistice desfăşurate în scuarul Catedralei „Naşterea Domnului” din Chişinău, la Direcţia Mitropolitană au parvenit mai multe plângeri din partea credincioşilor care se arată indignaţi de faptul că spaţiul din imediata apropiere a sfântului lăcaş este folosit periodic pentru evenimente de anvergură, incompatibile cu destinaţia spirituală a complexului Catedralei Mitropolitane. 
  Deşi nu contestăm valoarea artistică şi culturală a concertelor desfăşurate aici, considerăm totuşi că centrul Chişinăului nu duce lipsă de spaţii unde acestea ar putea să se desfăşoare cu succes, fără a tulbura liniştea şi rugăciunile credincioşilor.
  În această ordine de idei, Vă solicităm respecutos ca pe viitor să nu mai permiteţi organizarea evenimentelor nereligioase în scuarul Catedralei, pentru a păstra intactă destinaţia duhovnicească a acestui loc.

  Cu respect,
               + VLADIMIR, MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Citiţi mai multe articole interesante pe siteul http://mitropolia.md/scrisoarea-ips-mitropolit-vladimir-adresata-primarului-degrevat-dorin-chirtoaca-cu-privire-la-scuarul-catedralei-mitropolitane/
Mitropolia Moldovei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu