duminică, 3 mai 2015

DE CE MITROPOLITUL VLADIMIR NU NE AUDE ȘI NU NE SIMTE? Eșecul CONCERTULUI PASHAL din inima Moldovei (fața catedralei)! Suntem oare noi de vină? Cum să procedăm? Problema Bisericii...

  M-am gîndit să scriu sau să nu scriu, am tot amînat, m-am consultat și a decis s-o spun. Doar așa la noi se mai pot mișca lucrurile” De altfel.., Biserica la noi doar se opune, dar nu propune nimic...
  Cu cîteva săptămîni înainte de paști, personal, am fost la Mitropolitul VLADIMIR și i-am reiterat cerințele noastre anterioare cu privire la disciplina internă, dar în special trei lucruri care se impun urgent: 
  1. Organizarea CONCERTULUI  PASHAL în curtea Catedralei, în Săptămîna Luminată,  asemenea cum se face frumos și în unele eparhii sau blagocinii din țară, pentru a atrage, din inima țării, atenția societății și a presei asupra supremației valorilor noastre perene. Cu atît mai mult că Mitropolitul le-a și cerut aceasta tuturor protopopilor.

2. Organizarea cu același  prilej și a unei acțiuni de unitate și caritate generală cu prilejul Paștelui, după exemplul Mitropoliei Basarabiei sau a Eparhiei de Ungheni, sau Edineț.
3. Demararea acțiunilor de formare a filialelor părintești prin parohii pentru a constitui un mecanizm-forța de rezistență în lupta pentru valorile familiei și a viitorului copiilor.
4. Declararea la nivel de sinod a lunii mai, ca luna ”FAMILIEI CREȘTINE”, cu un set de acțiuni care ar contracara propaganda declarată de homosexuali în aceaeași lună.
  Pe toate acestea Mitropolitul le-a însemnat, a promis realizarea lor și chiar a binecuvîntat  persoane responsabile cu care m-am întîlnit și le-am transmis planul detaliat.
  Spre regret, primele trei au fost abandonate...Timpul a trecut! Am sunat și am întrebat de ce? Mi s-a răspuns:” Există doar  binecuvîntare teoretică, dar nu sunt resurse”...Am insistat iarăși:” Aici practic nu trebuiesc resurse, ci voință” - deși siteul Mitropoliei e plin de ctitori medaliați pentru diversele binefaceri făcute Bisericii...” Știm, dar nu putem face nimic”- mi sa răspuns iarăși.  Nu vreau să spun mai mult, deși este mult de spus...
  Am ajus iarăși la concluzia că problema Bisericii e în Biserică, iar ca să faci ceva, e nevoie de jertfă, proteste, revoltă, după care lucrurile se încep a mișca încetișor, ne mai vorbind de ”avocații  în sutană ai împăratului” care nu știu mai apoi cum să te ”înghită de viu”. Dar Dumnezeu cu ei! Biserica e a noastră, nu a lor și așa ne vom lupta în continuare...” Cu cel cuvios, cuvios vei fi;cu ce îndărătnic, te vei îndărătnici”-spune psalmistul David. 
                                    (vezi mai jos adresarea din Post a creștinilor, către Mitropolitul Vladimir). 


Înalt Preasfinției Sale
Înalt Preasfințitului Vladimir
Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove

Cerere

   Luînd în considerare că virtutea milosteniei este una dintre cele mai solicitate de Sfînta Evanghelie în lucrarea mîntuirii omului, iar Biserica în decursul existenței sale a avut diverse forme și centre de caritate, solicităm binecuvîntarea d-tră pentru implicarea  ei  într-o amplă campanie de caritate, cu prilejul sărbătorilor Sfintelor Paști.
   Campania „UN DAR DIN INIMA TA PENTU CEl NECĂJIT” are ca scop să reînvieze această practică moral-sacramentală  într-un spirit unitar creștinesc, pentru a ușura  astfel greutățile mai multor semeni din mijlocul nostru și pentru a cultiva într-o societate tot mai secularizată, o imagine corectă despre Biserica lui Hristos.
   În acest sens, CAMPANIA DE  CARITATE A BOM, se va desfășura  în perioada Postului Mare pe mai multe etape:
1.     Vor fi selectați mai mulți nevoiași, bolnavi, familii cu mulți copii, etc.
2.     Campania va fi lansată public de Mitropolia Moldovei,  printr-o conferință de presă la începutul postului și de pe  amvonul Bisericii, pentru a încuraja populația  să  practice  mai  intensiv  virtutea milosteniei .
3.     Sinodul sau ierarhul locului vor lansa o pastorală cu tema: ” Postul și Milostenia – condiții spre înviere”, avînd un mesaj adecvat.
4.      Sub  cupola Mitropolia Moldovei, în a 3,4-a zi de după paști, va fi organizat un  Concert  Pascal  în fața Catdralei sau într-un local decent, cu participarea celor mai  notorii coruri,  formațiuni bisericești, artiști populari și cu invitarea reprezentanților diferitor domenii publice.
5.     La acest concert pascal de caritate se vor realiza niște colecte și se vor nominaliza beneficiarii ajutoarelor acumulate.



                    Cu smerenie, SEMNEAZĂ UN GRUP DE INIȚIATIVĂ A CREȘTINILOR.
(iscăliturile se anexează)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu