luni, 16 martie 2015

DEZASTRUL SOCIAL este OGLINDA DEZASTRULUI SPIRITUAL. Responsabilitatea primordială a Bisericii și a clerului. Profețiile sfinților despre ultimii și motivul schimbărilor anevoioase.




Sf. Ioan Iacob Hozevitul
„Profeţia Sf. Nifon: ... În zilele în care trăim noi astăzi, ale lui antihrist, nu se află nimeni ca să facă minuni, ca să se înfierbânte râvna lor spre nevoinţele cele duhovniceşti. Pentru ca în toată lumea, câţi vor ocupa tronurile arhiereşti vor fi cu totul nevrednici şi nu vor avea nici o idee de fapte bune. Dar şi subreţii vor fi la fel. Vor fi biruiţi de lăcomia pântecelui şi de slava deşartă şi vor fi pricină de sminteli oamenilor, mai mult decât pildă de fapte bune. Peste tot va stăpâni iubirea de arginţi.

Dar vai de monahii care se străduiesc să adune bani, ca unii ca aceştia nu vor vedea faţa Domnului. Căci iubirea de arginţi e urâciune înaintea Lui. Monahii şi mirenii vor da bani cu dobândă. Nu vor vrea să-i dea la săraci, ca să aibă răsplată în cer. Dacă nu vor părăsi această lăcomie se vor cufunda în iad. Din neştiinţă se vor înşela cei mai mulţi şi vor merge pe calea cea largă şi netedă, care duce la pierzare.”
                                                                    (Sf. Ioan Iacob, Hrană duhovnicească)

PS. CRED CĂ ÂNCĂ NU E CULMEA, IAR EXCEPȚII PENTRU ARHIEREI CU FRICĂ DE DUMNEZEU, MAI SUNT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu