Mitropolitul Serafim de Pireu:

Prin aprobarea legii împotriva rasismului statul a înşelat Biserica!

Aceleaşi procese au loc în ţările care au aderat sau sînt în curs de aderare la Uniunea Europeana: De aceea o “lege împotriva discriminării” a fost aprobată în Gerorgia şi acum o “lege împotriva rasismului” a fost aprobată în Grecia. Conţinutul acestora este practic identic. Biserica se opune acestor legi dar nu a reusit sa schimbe practic nimic pînă acum.

Mitropolitul Serafim şi-a exprimat indignarea cu privire la faptul că guvernul grec, compus din reprezentanţi ai partidelor “Pasok” şi “Noua democraţie”, a înşelat Sfîntul Sinod al Bisericii Greciei, ascunzînd faţă de ierarhi adăugarea la proiectul de lege original a unui articol care prevede pedepsirea celor care jignesc persoanele cu orientare homosexuală, raportează Tribuna Atenei.
Mai mult de atît, ministrul justiţiei a minţit în mod cinic la a treia sesiune de vară a parlamentului afirmînd că Biserica ar fi de acord cu legalizarea homosexualităţii şi cu introducerea apărării juridice a acesteia de către deputaţi.
“Aprobarea aşa-numitei legi anti-rasism transformă dramatic cultura noastră legislativă şi schimbă idealurile de valoare ale patriei noastre” scrie în articolul mitropolitului publicat de presa greacă. “Pentru prima oară în istoria modernă a Greciei a fost aprobată o lege care anulează dreptul la liberă exprimare şi introduce răspunderea juridică pentru discursurile acuzatoare, discursuri care sînt una din principalele componente ale practicii pastorale…În acelaşi timp protecţia legală şi juridică a orientării homosexuale, care este o perversiune a naturii şi fiziologiei umane a fost introdusă”
“Legea adoptată contravine multor clauze ale cosntituţiei elene”
“Într-o manieră fascistă este interzisă libertatea de exprimare şi încă un pas către suprimarea libertăţii de gîndire mai este făcut”
Conform mitropolitului, prin adoptarea acestei legi neconstituţionale, “Obiectivul strategic al Noii Ordini Mondiale a fost atins. Oameni fără o identitate morală şi fără imunitate împotriva maleficului, a corupţiei şi desfrîului au devenit un material amorf şi o masă uşor de manipulat, controlată de dictatura globală a conspiratorilor vicleni şi diabolici ai pieţelor financiare. Ceea ce a fost descris în opera clasică, 1984, a lui George Orwell (1903-1950), se împlineşte acum. Cine controlează limbajul uman controlează de asemenea şi gîndurile. Noi termeni au fost inventaţi: “islamofobie”, “homofobie” şi aşa mai departe. Aceştia au drept ţintă un anume tip de persoană: un cetăţean căruia îi plac istoria, cultura şi tradiţiile propriei sale ţări; acesta este un Creştin European interesat.”
În viziunea mitropolitului, după adoptarea acestei legi, Biserica Ortodoxă a Greciei va fi obligată să elimine Comisia pentru erezii a Sfîntului Sinod; de aceea, pentru atribuirea denumirii de eretic cuiva, cineva s-ar putea confrunta cu persecuţii pentru “instigarea la conflicte interreligioase”
În Vechiul Testament scrie clar: „Sa nu te culci cu bărbat ca și cu o femeie căci este spurcăciune” (Levitic 18, 22)
Iar în privința „instigării la conflicte religioase” Sfântul Ioan Gură de Aur scrie în Omilia I la Galateni:
„Unde sunt, deci aceia care ne acuză de dispoziție certăreață din cauză că nu suntem de acord cu ereticii? Unde sunt cei care spun că între adversarii noștri și noi nu există nicio diferență în doctrină (dogmă), și că orice luptă provine din spiritul nostru?….Să asculte dar cuvintele lui Pavel: după el, cel ce vrea să aducă cea mai mică schimbare Evangheliei o răstoarnă (Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – sa fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit – sa fie anatema! Galateni 1, 8-9)”.
Mitropolitul Serafim de Pireu

 Orice membru al Parlamentului care va vota pentru parteneriatele între persoanele de acelaşi sex va fi excomunicat!

Un ierarh ortodox a atacat planurile de extindere a legislației care ar fi permis cuplurilor necăsătorite să aibă parteneriatul lor legal recunoscut pentru persoane de același sex și a avertizat că orice parlamentar care decide să susțină măsura va fi excomunicat.
Într-o declarație de nouă pagini emisă miercuri, Mitropolitul Serafim de Pireu a condamnat presupusele eforturi de a face “acest păcat teribil al homosexualităţii, sodomiei, actului sexual nenatural, pederastia și pedofilia, să apară ca fiind un comportament normal, sau doar o diversitate.” El a spus că orice altă relație, cu excepția celei între un bărbat și o femeie, “este o aberație nenaturală ce nu a fost observată nici măcar la animale.”Serafim a atras controverse şi în trecut, cu comentariile sale homofobe și anti-semite.
O hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului, la inceputul acestei luni, a condamnat Grecia pentru excluderea homosexualilor de la parteneriatele civile. Curtea a decis că Grecia nu a oferit “motive convingătoare și determinante”, pentru a justifica excluderea homosexualilor. Hotărârea a fost luată în urma unui apel făcut de patru cupluri de greci de acelaşi sex care au reclamat faptul că o lege din 2008 le-a încălcat drepturile ceea ce constituie o nejustificată discriminare.
Surse:
Saccsiv
Saccsiv