sâmbătă, 11 octombrie 2014

Sfîntul Serghie de Radonej, întîmpinat la Bălți de trei arhierei ai BOM și o mulțime de oameni alături de ctitorul IGOR DODON.



-Așa cum s-a anunțat, ziua de sâmbătă, 11 ocrombrie 2014, a fost una plină de evenimente bisericești, pentru că a fost organizat Drumul Crucii și s-a săvârșit sfânta Liturghie de un sobor de arhierei, preoți și foarte mulți enoriași. Astfel, la orele 8:00, la intrarea în municipiul Bălți, Preasfințitul Marchel împreună cu toți preoții eparhiei de Bălți și Fălești, dar și cu mulțime de credincioși, au întâmpinat sfânta icoană a cuviosului Serghie de la Radonej, care are încorporată o părticică din sfintele lui moaște.
 -Drumul Crucii a durat mai mult de o oră pe o distanță de 5 km. În timpul procesiunii s-au purtat podoable bisericești, cruci, steaguri, icoane și s-au cântat cântări bisericești.
  -În curtea catedralei „Sf.Împ.Constantin și Elena” a fost amenajat un altar, în care ne așteptau ierarhii: PS Anatolie de Cahul și Comrat, PS Nicodim de Edineț și Briceni. Sfânta Liturghie a fost deosebită, împodobită de prezența soborului de ierahi, zeci de preoți și sute de credincioși. Răspunsurile la strană au fost date de corul arhieresc condus de protoiereul Alexandru Paiul.
  -În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul Marchel a explicat sensul duhovnicesc al Drumului Crucii, dar și motivele pentru care s-a organizat. Anul 2014 este pentru noi an omagial, prin care marcăm 655 de ani  a statalităţii moldoveneşti. Tot acum îl comemorăm pe sfântul cuviosul părinte al nostru Serghie de la Radonej la cei 700 de ani de la naştere. Vlădica a mulțumit pentru prezență ierarhilor, preoților, oaspeților, dar și celor care au contribuit la acest eveniment de amploare: domnului Igor Dodon, poliției de patrulare și altor organizatori.
  -O bucurie duhovnicească a fost când toți creștinii au sărutat sfânta icoană a cuviosului Serghie, s-au miruit, foarte mulți s-au mărturisit și împărtășit și au mulțumit bunului Dumnezeu pentru această zi minunată.




                                                                                                                                     http://ephbalti.md/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu