luni, 13 februarie 2012

Alianţa asociaţiilor ortodoxe susţine că Legea Antidiscriminare este una antinaţională


Alianţa Asociaţiilor Ortodoxe susţine că legea antidiscriminare este una antinaţională, iar adoptarea acesteia de către Legislativ va duce la legalizarea prostituţiei.

În cadrul unei conferinţe de presă, Alianţa Asociaţiilor Ortodoxe aşteaptă ca premierul Vlad Filat să-şi ceară scuze de la creştini şi să vină la negocieri cu biserica ortodoxă. Asta pentru că Vlad Filat nu şi-a îndeplinit promisiunile privind revizuirea legii cultelor, legii antidiscriminare.

Potrivit preşedintelui asociaţiei Pro-Ortodoxia, Ghenadie Valuţa, în luna mai 2011, Guvernul a promis crearea comisiilor mixte pentru revizuirea legii cultelor, legii antidiscriminare şi a înregistrării islamului, dar a dat un răspuns la 26 ianuarie, prin care spune că nu vede oportunitatea creării acestor comisii pe motiv că au fost epuizate toate etapele legale.

Totodată, Valuţa a mai spus că vor fi întreprinse mai multe acţiuni, inclusiv informarea tinerilor din licee şi universităţi privitor la legea antidiscriminare.

Legea antidiscriminare a fost aprobată de Guvern și a fost retrasă din Parlament primăvara trecută. Proiectul legii se află şi acum la ministerul Justiţiei, pentru modificări.

Sursa: www.trm.md


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu